خاصیت نقره

خاصیت های نقره چیست؟

 

۱-ضد باکتری

نقره پس از اینکه به سطح زمین می رسد با نمک موجود در پوسته زمین حل می‌شود و همانطور که نمک یکی از عناصر ضد باکتری می‌باشد در نتیجه نقره هم ضد باکتری می شود.

 

در گذشته دهقانان روسی با نقره، آب را تازه نگه می‌داشتند، آنها سکه‌ های نقره را در آب انبار ها و کوزه‌ ها می‌ریختند تا مانع بوی نامطبوع آب شود.

 

هرودوت مورخ یونانی، گاری‌ های آبی که پادشاهان ایران باستان به جنگ می‌ بردند را اینگونه توصیف کرد که آنها آب رودخانه‌ها را برای استفاده ابتدا جوشانده و سپس در تنگ یا قمقمه‌ های از جنس نقره نگهداری می‌ کردند.

 

گفته می‌شود ابوعلی سینا همواره بر خواص مهم نقره اشاره می‌نموده و استفاده از ظروف نقره و مس برای سلامت ماندن تاکید کرده است که این موضوع نشان دهنده ی درک بالای ابوعلی سینا از سلامتی در آن زمان دارد.

 

برخی از فیلتر های تصفیه آب امروزه حاوی مقادیر کمی‌ اکسید نقره برای جلوگیری از آلودگی باکتریایی داخل فیلتر هستند.

 

کشور سوئیس از پیشگامان استفاده از نقره در این صنعت است، محققان سوئیسی معتقدند نقره ۶۵۰ نوع میکروب را به راحتی از بین‌ می‌برد و به همین دلیل کشور سوئیس به جای استفاده از مواد دیگر برای تصفیه آب از نقره استفاده می کند.

 

نقره به دلیل ضد باکتری بودن در دندان پزشکی برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد که حدود ۳۵ درصد ترکیب آمالگام را نقره تشکیل می دهد.

 

۲-درمانگر

برخی دارو ها دارای مقادیری از نقره هستند و بدون آنکه سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند بسیاری از باکتری ها و عفونت ها را از بین می برند.

 

قبل از کشف آنتی باکتری‌ ها از قطره بینی نیترات کلوئید جهت مبارزه با عفونت‌ها استفاده می‌کردند.

 

این قطره برای عفونت‌ های نسبتاً کم مفید است و هنوز هم برای عفونت چشم نوزادان استفاده می‌شود.

 

همینطور امروزه در کرم ها هم از ذرات ریز نانو شده نقره استفاده می شود.

 

۳-سلامتی انسان

جواهرات و زیور آلاتی که از نقره تهیه می‌گردند علاوه بر زیبایی هایی که دارند برای سلامتی انسان نیز بسیار مفید هستند.

 

در گذشته بسیاری از مردان و زنان پس از مدتی پوشیدن این زیور آلات و یا استفاده از ظروف مسی برای خوردن و آشامیدن متوجه تغییراتی در خود شدند.

 

محققان و پژوهشگران به بررسی پرداختند تا دریابند که آیا استفاده جواهرات نقره یا ظروف آن تاثیری بر وضعیت جسمانی انسان ها دارد یا خیر.

 

پس از بررسی های دقیق و آزمایشات مکرر پژوهشگران دریافتند که نقره چه خواص فوق العاده ای دارد و می‌تواند به سلامتی انسان کمک بسزایی نماید.

 

استفاده از فلز نقره از دیرباز تاکنون هم مورد توجه آقایان و هم مورد توجه خانم ها بوده است تا جایی که حتی در بعضی ادیان به استفاده از آن نیز توصیه هایی گردیده است.

 

به عنوان مثال در دین اسلام همواره به استفاده از انگشتر نقره با نگین عقیق سفارش شده است، در ادیان دیگر مانند دین یهود نیز بر استفاده از نقره توصیه شده است که نشان از اهمیت بالای آن دارد.

 

۴-گردش و فشار خون

انسان زمانی که به هر دلیلی عصبی می‌شود گردش خون در بدنش بالا رفته و صورتش سرخ می‌شود.

 

نقره با خواص معجزه آسایی که دارد می‌تواند سوخت و ساز بدن را تنظیم، آرامش را حکم فرما و ارگانیسم بدن را به نظم پایدار رساند.

 

در واقع نقره فشار خون را پایین آورده و تنظیم می‌کند که سبب بهبود گردش خون می شود.

 

این در حالی است که طلا فشار و گردش خون را بالا می برد و بعضا باعث ایجاد استرس نیز می‌گردد، به همین دلیل است که به افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه می شود از زیور آلات نقره استفاده کنند و طلا را کنار بگذارند.

 

۵-عملکرد قلب

یکی دیگر از خواصی که به نقره می توان نسبت داد تاثیر مثبت آن بر عملکرد قلب است.

 

برای مقابله با حملات قلبی می توان از انگشتر نقره در دست چپ استفاده نمود که باعث بهبود عملکرد و در نهایت تقویت قلب می گردد.

 

۶-عملکرد غدد

زمانی که غدد درونی بدن انسان فعالیت درست و نرمالی نداشته باشد مواد موجود در عرق انسان و غدد چربی روی پوست دستخوش تغییراتی می شوند که لایه رویی نقره شروع به اکسید شدن می‌کند.

 

زمانی که لایه رویی نقره اکسید می‌شود رنگ آن شروع به تیره شدن می‌کند که بدان معنی است که بدن شما فعالیت نرمالی ندارد و بهتر است برای تشخیص به یک پزشک مراجعه کنید.

 

۷-عملکرد کلیه

ممکن است زمانی که از نقره استفاده می‌کنید نه تنها رنگ نقره بعد از مدتی تیره نشود بلکه سفید تر هم بشود که این تغییر رنگ هم نشان دهنده ی مشکلی در بدن است.

 

اگر مدتی پس از استفاده از نقره رنگ آن روشن تر شد یعنی کلیه های شما فعالیت نرمالی ندارد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا هر چه زودتر این مشکل را حل کنید.

 

اگر زیورآلات شما با طلا روکش شده است روی تغییر رنگ برای پی بردن به سلامت خود حساب نکنید چون روکش باعث می‌شود رنگ نقره در مدت طولانی تری عوض شود.

 

۸-عملکرد دستگاه گوارش

اگر از مشکلات گوارشی رنج می‌برید حتما از نقره استفاده کنید.

 

استفاده از یک حلقه یا دستبند از جنس نقره بر روی دست راست و چپ می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما کمک کند.

 

۹-آرامش بخش

رنگ سفید نقره باعث منعکس شدن حدود ۹۰ درصد از نور دریافتی می شود و برخلاف طلا این فلز تشعشعات نامناسبی ندارد.

 

در نتیجه نقره خاصیت آرامش بخشی داشته و سبب کاهش استرس، تندخویی و فشار عصبی می شود.

 

۱۰-دردهای عضلانی 

یکی دیگر از خواص مهم نقره خاصیت تسکین درد این فلز است.

 

طوری که استفاده مکرر و مداوم از این فلز به شما کمک می‌کند تا درد کمتری در بدن خود تجربه کنید.

 

مضرات نقره چیست؟

نقره فلزی است که قابلیت حل شدن دارد و اگر آنرا ریز کرده و به صورت کلوئید یا نانو ذره باشد در بدن انسان حل می‌شود.

 

وقتی فلز نقره یا ترکیبات آن روی پوست قرار می گیرد و یا به صورت خوراکی مصرف گردد می تواند باعث ایجاد لکه های مایل به آبی شود که نام بیماری آن آرگیریا، آرژیریا، آرگیروز یا پوست آبی می باشد.

 

در این بیماری نقره وارد سلول‌ های بدن شده و در بافت های بدن جمع می شود و پوست و اجزای مختلف بدن را به نقره آلوده می کند که هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب به رنگ خاکستری مایل به آبی تغییر رنگ می دهد.

 

همچنین تنفس در گرد و غبار نقره در طولانی مدت می تواند اثرات جدی بر سلامتی انسان داشته باشد.

 

بینایی کم، درد‌ های معده، مشکلات کبدی و … از مشکلات مصرف خوراکی زیاد نقره می باشذ.

 

به همین دلیل مصرف خوراکی ممنوع شده و فروش محصولات نقره کلوئیدی بدون نسخه ممنوع است.

 

هنوز هم برخی تولیدکنندگان همچنان با فروش محصولات خود به عنوان مکمل‌ های غذایی اقدام به فروش غیر قانونی آنها می کنند.

 

پاول کاراسون که مصرف خود سرانه این قطره را تا چند سال ادامه داد در نهایت با مسمومیت نقره درگذشت.