از آن جایی که معمولا در سنگ های طلادار به علت ریز و پراکنده بودن طلا رویت آن با چشم غیر مسلح در سنگ، عملی نیست لذا مانند سایر مواد معدنی تعقیب ماده ی معدنی و تشخیص آن از سنگ های باطله میسر نمی باشد.
تنها با شناخت علائم زمین شناسی و سنگ شناسی مسئله قابل حدس است و تبدیل این حدس به یقین تنها به وسیله ی تجزیه و تعیین عیار طلای نمونه های برداشت شده محل های مورد نظر می تواند عملی شود.
لذا وجود یک آزمایشگاه مجهز و دقیق در مورد تجزیه و تعیین عیار طلا آن هم در محل معدن یعنی جایی که کارهای اکتشافی در حال انجام است بسیار ضروری می باشد.
یک آزمایشگاه تجزیه و تعیین عیار طلا معمولا از قسمت های زیر تشکیل شده است:
۱-قسمت نمونه کوبی
در این قسمت نمونه های گرفته از قسمت های مختلف معدن خرد شده و تا ۸۰ مش پودر و جهت ذوب آماده می شود.
۲-اتاق ذوب اول
در این قسمت نمونه ی پودر شده ذوب و فلز آن از سرباره جدا می گردد.
۳-قسمت کوپلاسیون
در این قسمت نقره و طلا با استفاده از کوپل از دکمه ی سربی جدا می گردد.
۴-قسمت اسیدکاری
در این قسمت با حل نمودن نقره در اسید نیتریک طلا جدا می شود.
۵-اتاقتوزین
در این قسمت طلای حاصله به وسیله ی ترازوهای الکترونیک توزین می شود.
۶-اتاق بایگانی
نمونه ها باقی مانده ی نمونه های تجزیه در این اتاق بایگانی و نگهداری می شوند.
۷-اتاق بوته سازی
بوته های مورد مصرف در قسمت ذوب در این قسمت به وسیله ی یک نفر سفالگر با استفاده از مواد اولیه (سیلیس- کائولن- خاک نسوز) تهیه می شود.
۸-اتاق کوپل سازی
در این قسمت با استفاده از استخوان، کوپل های مخصوصی که در قسمت کوپلاسیون جهت جذب و جدا نمودن سرب از طلا و نقره به کار می رود ساخته می شود.
طریقه ری گیری یا عیارسنجی طلای آبشده
تست تکنولوژی سنگ معدنی طلا دار
در مرحله ی اکتشاف تکمیلی، یکی از اقدامات بسیار مهمی که در مورد سنگ معدنیطلادار منطقه مورد مطالعه، بایستی صورت گیرد انجام آزمایشات تست تکنولوژی سنگ معدن مورد نظر می باشد.
این آزمایشات بایستی بر روی نمونه ی متوسط معدن انجام پذیرد زیرا، در آزمایش، روش های مختلف استحصال طلا از سنگ معدن، در شرایط متفاوت مورد مطالعه و بررسی قرار داده می شود و مناسب ترین روش برای سنگ معدن مورد نظر مشخص می شود.
لذا نمونه ای که بر روی آن آزمایش های مذکور انجام می گیرد لازم است دقیقا نمونه ی متوسط معدن باشد، زیرا در زمان بهره برداری و شروع به کار کارخانه استحصال طلا باید خوراکی که به کارخانه وارد می شود، با نمونه ی متوسط معدن یکی باشد که در مراحل مختلف عملیات استخراج و بازیابی طلا از سنگ معدن، اشکالی پیش نیاید البته باید در نظر داشت که در تمامی کارخانه های استحصال طلا با این که آزمایش های تست تکنولوژی بر روی نمونه ی متوسط معدن قبلا انجام شده است.
مع هذا مرتبا در زمان بهره برداری کارخانه خوراک ورودی به وسیله ی متخصصین امر و کارشناسان مربوطه در پایلوت کارخانه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و در زمینه ی رگلاژ قسمت های مختلف کارخانه و کم و زیاد کردن مقدار مواد شیمیایی مصرفی اقدام می شود.
در آزمایش تست تکنولوژی که در یک پایلوت انجام می شود عملیات مختلف بر روی مقدار چند تن از نمونه سنگ معدن که نمونه ی متوسط می باشد صورت می گیرد و سپس نتایج حاصل از این عملیات، برای مقدار زیاد که در حد خوراک کارخانه می باشد در نظر گرفته شده و کارخانه بر اساس این نتایج طراحی و احداث و نصب می شود.